A mi kis csapatunk

Vetési János

 

1977-ben születtem Békéscsabán. Nagyapáim lótartó parasztemberek voltak, így a ló szeretete nem véletlenül csörgedezik a véremben. 10 éves koromban kezdtem lovagolni Mezőkovácsházán Janiga András és Hercegfalvi Tibor olimpiai lovas tanítványaként. Orosházán a Mezőgazdasági Technikumban tanultam állattenyésztést és állategészségügyet. Szakközépiskolai éveimben Mezőhegyesen lovagoltam Sovák Péter edző lovasaként. Békéscsabán Lovasoktató képesítést szereztem.

1999-ben kerültem Balatonfenyvesre, ahol a pusztaberényi ménes fiatal lovainak a kiképzése volt a munkám Komjáthy György díjlovas edző irányításával. Hans Günter Winkler olimpiai bajnok felesége Debbie Winkler lókiképző kurzusain vettem részt. 2003-ban Észak-Németországba költöztem. Hans Hofschröer istállójában lovagoltam, a fiatal lovak kiképzése és a díjugratásban versenyző lovak versenyre való felkészítése tartozott a feladataim közé. Miután hazaköltöztem a lovas tapasztalataim és a külföldön tanultakat hasznosítva létrehoztam 2005-ben a “Vetési Lovasudvar” vállalkozásomat Viszen. Jelenleg cremello, palomino és különleges színű lovak tenyésztésével foglalkozom.

Ifjabb Vetési János

2005-ben Siófokon születtem. Gyerekkoromtól fogva a lovak között élek. Lovaglást és fogathajtást is tanultam. Jelenleg Kaposváron a Mezőgazdasági Technikum tanulója vagyok, mezőgazdász szakon.

Boros Bernadett 

Istálló Manager

Szűcs László 

Angliai Kapcsolattartó

Hatvani Lajos

Kovácsmester

Dr.  Veres Sándor

Lógyógyász szakállatorvos